Tandvård när den är som bäst

I Solna har du möjlighet att gå till duktiga tandläkare och tandhygienister som tar hand om dig, på ett bra omfattande sätt, när du är på ett besök. En tandvård som inte lämnar övrigt att önska.

Att gå till tandläkaren och få sina tänder kontrollerade och åtgärdade på ett omhändertagande och professionellt sätt borde vara det mest naturliga för alla. I en tandläkarstol kan det kännas utlämnande och då vill du säkert att det ska vara människor runt dig som tar hand om dig på bästa sätt. Det är så mycket som kan bli fel om du inte får rätt hjälp. När det kommer till tandvård och du ska göra något med dina tänder, ska du helt enkelt vara på rätt plats.

Tandvård inkluderar både tandläkare och hygienist

Det är lika viktigt att du sköter om dina tänder på hemmaplan som det är att gå och kontrollera dem med jämna mellanrum. Även om du sköter dem exemplariskt kan det uppstå problem och då är det viktigt att du får adekvat hjälp. Med en tandhygienist på plats kan du få all den information du behöver för att sköta om dina tänder på rätt sätt när du är hemma. Det kan vara så att det finns olika knep att ta till beroende på hur dina tänder sitter och hur ditt tandkött beter sig.

En tandläkare tar hand om allt som har med dina tänder att göra. Slipar till, lagar, tar bort tandsten, tar röntgenbilder och kollar upp så det inte blivit något litet hål där hen inte kommer åt att se. Om det skulle behövas gör hen även lättare ingrepp. Det kan vara en visdomstand som ska dras ut eller en rotfyllning som behöver göras.

Mer om tandvård

Tandvård kan även vara att se till att man får ett implantat om det behövs. Kanske behöver du en tandställning eller så är det så att du behöver bygga upp utslagna eller skadade tänder. Vem som helst kan ju råka ut för en olycka och då kan en tand eller två ryka med. Då vill du säkert ha några nya som ersätter de du blivit av med.

De nya kan byggas upp med olika slags ämnen. Det finns både titan och andra mer keramiska ämnen som används när en tand ska byggas upp. Då lämnar man över ärendet till en tandtekniker och när tanden sedan är byggd är det tandläkaren eller kirurgens uppgift att sätta in den.