Om oss

Vi som skapat den här sidan är utbildade tandläkare och tandhygienister som vill göra skillnad för våra läsare. Vi vet att friska, rena tänder gör skillnad både för allmänhälsan och för vardagslivet. Vi vet även att många drar sig för att besöka en tandläkare och åtgärda de problem som finns.

Här kommer vi att gå igenom allt som rör tandvård och munhälsa. Hur går en rotfyllning till? Hur fungerar högkostnadsskyddet? Skiljer det i pris mellan Folktandvården och privata tandläkare? Kan man tjäna på att jämföra priser mellan olika mottagningar? Hur mycket kostar ett tandimplantat och vad kan man egentligen förvänta sig av en professionell tandblekning?

Vi ska gå på djupet i alla dessa frågor. Här kommer vi även att ge tydliga tips och instruktioner kring hur du själv ska agera för att ge dina tänder det där lilla extra. Vi kommer att skriva om vikten att du lär dina barn om tandskötsel och vi kommer att gå igenom vilka produkter som är bäst att använda. Vi kommer även att titta närmare på vilken kost som är bra för tänderna – och vilka produkter du ska undvika.

Sverige har alltid varit ett föregångsland vad gäller tandvård. Att vi idag ser en liten försämring är oroande. Det ska vi försöka ändra på genom den här sidan.