Tandimplantat i Solna – så fungerar det

Har du förlorat en eller flera tänder? Det finns tandläkare i Solna som är experter på att ersätta förlorade tänder med tandimplantat. Så här fungerar det.

Anledningen till att man blir av med tänder kan vara flera och det är inte så ovanligt som många tror. Man kan exempelvis slå ut tänder då man ramlar eller är med i en olycka. Men även då man sportar och får en hård boll mot munnen, likaså om man har problem med tandsten eller äter en viss typ av medicin.

Tänderna är viktiga både estetiskt och praktiskt. Med dem ska vi tugga maten men de hjälper oss också att forma ord och kommunicera. De är också enormt viktiga för självkänslan. Har man förlorat tänder ska man därför se till att ersätta dem med en protes, brygga eller ett implantat. Det sistnämnda är det som mest liknar riktiga tänder eftersom de sitter fast och inte går att ta ut.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är konstgjorda tänder som är specialgjorda för att likna och passa ihop med de andra tänderna i munnen. En behandling med tandimplantat görs i två steg. Först opererar man in små skruvar i käkbenet. När dessa sedan efter några månader har läkt fast ordentligt fäster man de konstgjorda tänderna på skruvarna. Tyvärr är det inte alla som kan ha tandimplantat och därför gör man först en grundlig utredning.

Är man intresserad av att skaffa tandimplantat ska man vända sig till en klinik i Solna som är specialiserad på behandlingen. Men då priserna också kan variera en hel del och det är en relativt kostsam behandling, lönar det sig att jämföra priser mellan olika tandvårdskliniker. Ring runt och fråga om pris och olika erbjudanden, men gör också research på nätet om tandimplantat, olika märken och deras hållbarhet.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: tandimplantatsolna.se